۱)ورزش کنید: فعالیتهای بدنی اعم از ورزشهای هوازی و عضلانی علاوه بر تاثیر مثبت بر گردش خون، عملکرد قلب و سلامت روان، در کاهش خطر ابتلا به زوال عقلی نیز موثر است. اما توصیه میشود در ترکیبی درست از فعالیتهای هوازی و تقویتی را در برنامه روزانه خود قرار دهید.
۲)چکاپ مدام داشته باشید: فشار خون بالا، دیابت از جمله بیماری هایی هستند که در دراز مدت شما را با مشکلاتی مثل آلزایمر و زوالهای عقل مواجه میکنند، بهترین راه مدیریت جسم ، چکاپ و معاینات پزشکی به موقع است. در کنار اهمیت دادن به ارتباط با پزشک سعی کنید رژیم غذایی خود را کنترل کنید، رژیم غذایی ناسالم عامل چاقی و چاقی زمینهساز زوال عقل خواهد شد.
۳)مراقب شنوایی خود باشید: تحقیقات نشان داده بین ابتلا به
بیماری دمانس( زوال عقل) و مشکلات شنوایی رابطه جدی وجود دارد، از گوش دادن به موسیقی با صدای بلند، استفاده مکرر از هدفن ها بپرهیزید و اگر احساس اختلال در شنوایی دارید پیگیری درمان را در لیست کارهای مهم خود قرار دهید. خبر خوب اینکه استفاده از سمعک برای کسانی که مشکلات شنوایی دارند، میتواند شانس ابتلا به خِرَدسودگی یا همان زمان عقل را به اندازه ابتلا در فردی که اصلا مشکل شنوایی ندارد، کاهش دهد.
۴)مراقب سر خود باشید: آسبهای ناشی از ضربه یا تکانه به مغز که گاه منجر به بیهوشی های کوتاه مدت میشود، میتواند مادهای را در مغز فرد آزاد کند که عدم درمان قطعی باعث تجمع و این ماده در گوشهای از مغز و در نهایت منجر به مشکلات جدی در قدرت محاسباتی عقل شود. سعی کنید در فعالیتهای مثل دوچرخه یا اسب سواری حتما از کلاه محافظ استفاده کنید.
۵)عوامل خطر زای محیط را برطرف کنید: عوامل مخرب محیطی مثل آلودگی هوا میتواند شما را مستعد پذیرش آسیب زوال کند اما از جایی که ساعات بودن در معرض آلودگی از کنترل بسیاری از افراد خارج است، سعی کنید با برقراری یک نسبت درست بین ساعت های کار و ساعات هواخوری از آسیب های ناشی از بودن در معرض آلودگی هوا بکاهید، نکته نهایی این است که تاثیر تنشهای محیطی مثل اضطراب و استرس همیشگی در ابتلا به زوال عقلی غیر قابل انکار است.
منبع : انجمن آلزایمر
ترجمه : لیلا شرفی خبرنگار تحریریه جوان قدس
نظر شما